donderdag, september 21, 2016

Laatste Open dag van het Jaar

Geschreven door

Zaterdag 1 oktober is het Trammuseum aan de Kootsekade 19  alweer voor de laatste keer dit jaar geopend, van 11.00 uur tot 17.00 uur. De medewerkers van RoMeO doen er alles aan om er een prachtige dag van te maken. Zo worden er een aantal modelbanen geshowd en zal de werkgroep Techniek later zien wat er Lees Verder..

donderdag, februari 3, 2016

Trammuseum in beweging

Geschreven door

Het Rotterdamse Trammuseum is in beweging Na de afsluiting van het museumjaar in oktober 2015 hebben de medewerkers van het museum nagedacht over de manier waarop de collectie het komende jaar aan het publiek kan worden getoond. Dit heeft geleid tot veel rangeerwerk, schoonmaakwerk en natuurlijk restauratiewerk. Inmiddels beginnen de contouren van de nieuwe opzet Lees Verder..

donderdag, november 7, 2015

Sluiting Museum

Geschreven door

In de winterperiode wordt er door de medewerkers van RoMeO wel doorgewerkt, maar het museum is vanwege de kou in deze periode gesloten. Het museum is geopend van april tot en met oktober, op de eerste zaterdag van de maand. De medewerkers van het museum zien u graag in 2016 weer in de remise!

donderdag, oktober 1, 2015

Laatste Open Dag Remise

Geschreven door

remise hillegersberg Op 3 oktober werd de remise Hillegersberg voor de laatste keer in 2015 opengesteld. Veel bezoekers kwamen langs om een kijkje te nemen in de remise en de paardentram, de eerste elektrische tram en alle rijtuigen die daarop volgden te komen bekijken. In april 2016 zullen de Open Dagen hervat worden. Tot volgend jaar

donderdag, april 24, 2015

Samenwerking met Miniworld Rotterdam

Geschreven door

Miniworld Rotterdam en RoMeO/Trammuseum werken al een tijdje samen en zetten nu de volgende stap in die goede samenwerking. In Miniworld Rotterdam rijden vanaf heden twee 4-assers rond. Ook zijn de vitrines van het Trammuseum Rotterdam opnieuw ingericht. Een vitrine laat de trams van voor de oorlog zien, een van na de oorlog en een Lees Verder..