donderdag, september 21, 2016

Laatste Open Dag in 2016

Geschreven door

Zaterdag 1 oktober is het alweer de laatste keer in 2016 dat onze remise geopend is voor het publiek. De medewerkers van RoMeO doen er alles aan om er een prachtige dag van te maken. Zo worden er een groot aantal modelbanen geshowd en zal de werkgroep Techniek laten zien wat er zoal achter de Lees Verder..

donderdag, mei 21, 2016

Tram Museum Open 4 juni

Geschreven door

Zaterdag 4 juni is het Trammuseum aan de Kootsekade 19 voor de derde keer dit jaar geopend, van 11.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de opening van het museum worden er pendelritten verzorgd tussen Rotterdam Centraal Station en de remise Hillegersberg. Deze pendelritten vertrekken ieder uur en kosten twee euro per persoon. De toegang tot Lees Verder..

donderdag, februari 3, 2016

Trammuseum in beweging

Geschreven door

Het Rotterdamse Trammuseum is in beweging Na de afsluiting van het museumjaar in oktober 2015 hebben de medewerkers van het museum nagedacht over de manier waarop de collectie het komende jaar aan het publiek kan worden getoond. Dit heeft geleid tot veel rangeerwerk, schoonmaakwerk en natuurlijk restauratiewerk. Inmiddels beginnen de contouren van de nieuwe opzet Lees Verder..

donderdag, november 7, 2015

Sluiting Museum

Geschreven door

In de winterperiode wordt er door de medewerkers van RoMeO wel doorgewerkt, maar het museum is vanwege de kou in deze periode gesloten. Het museum is geopend van april tot en met oktober, op de eerste zaterdag van de maand. De medewerkers van het museum zien u graag in 2016 weer in de remise!

donderdag, oktober 1, 2015

Laatste Open Dag Remise

Geschreven door

remise hillegersberg Op 3 oktober werd de remise Hillegersberg voor de laatste keer in 2015 opengesteld. Veel bezoekers kwamen langs om een kijkje te nemen in de remise en de paardentram, de eerste elektrische tram en alle rijtuigen die daarop volgden te komen bekijken. In april 2016 zullen de Open Dagen hervat worden. Tot volgend jaar